Sett fra elfenbenstårnet, for UiB; er PM spisset forskning, formidling, eller klinisk praksis?

Jeg mener ja, her er det mange muligheter. 

På den ene siden kan vi si at UiBs forskningsgrupper sitter på avansert kompetanse som ofte mangelr på klinikkene, og det er en samfunnsoppgave å bidra til at denne overføres til pasientbehandlingen. En slik overføring av etablert kompetanse gir ikke high impact tellekanter, men må vel være en av de forventede leveransene fra et Midisinsk fakultet. det må vel likevel forventes at mye av ressursene for dette kommer fra helsevesenet, og at sykehuset setter av kapasitet fra sentrale kompetansepersoner til å jobbe med iverksettelsen. Selv om HODs post for PM i år er bitteliten, må vi vel anta at den må bli større i årene som kommer. Skal Bergen komme i betraktning for slike midler må vi i det minste ha en intensjon og en plan for hvordan vi vil gå frem.

Disse oppgavene må også være sentrale i utdannelsen av fremtidens helsearbeidere.

I tillegg kan gåde gode basale, translasjons- og kliniske forskningsmiljøer gjøre god forskning opp mot PM. Både påvisning av biologiske mekansimer som kan utnyttes, utvikling av nye prinsipper for inndeling av pasienter og behandlingsmessige tiltak, samt forskning på utprøvende kohorter vil kunne gi høyimpact publikasjoner.

her kan det bli ja takk, – begge deler!

, januar 12, 2017. Ingen kommentarer til Sett fra elfenbenstårnet, for UiB; er PM spisset forskning, formidling, eller klinisk praksis?. Category: K2@UiB, Mening.

About Ola Myklebost

Vokste opp på Eiksmarka og Haslum i Bærum, bodde 30 år på Trollåsen i Oppegård, bor nå på Nordnes i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.